Categorieën
Werkgeverschap

Stimuleren van gezondheid

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is een breed begrip. Steeds meer organisaties willen een stap nemen; goed werkgeverschap draagt namelijk bij aan gelukkige werknemers en daardoor ook aan het succes van de organisatie. U leest in verschillende blogs hoe u in 4 stappen op een snelle en gemakkelijke manier kunt bijdragen aan goed werkgeverschap. Deze week stap 2.

  1. Werkomgeving
  2. Stimuleren van gezondheid
  3. Welzijn van medewerkers
  4. Rapportage op gebied van HR

 

Stap 2: Stimuleren gezondheid

Volgens Elaine Cohen, HR-auteur, levert investeren in de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers veel op. De gerealiseerde besparingen door gezondheidsprogramma’s -die bij diverse Nederlandse bedrijven werden geïmplementeerd- maken de investeringen meer dan goed. Enerzijds door productievere en fittere werknemers, anderzijds door minder stress gerelateerde klachten, verzuim en alle daaraan verbonden kosten.

Een gezonde geest in een gezond lichaam kan bevorderd worden door sporten, vitaliteitsprogramma’s (yogales, mindfullness), maar ook door het geven van informatie over voeding, stressmanagementcursussen of het faciliteren van een-stoppen-met rokenprogramma.

Geluk op de werkvloer is een niet te onderschatten factor. Het is geen “nice to have”, maar een “must have” zoals Pepijn Happel beschrijft in zijn e-book ‘Van Functioneren naar Floreren’. Wanneer werknemers eruit halen wat erin zit, voelen ze zich sterker verbonden met de organisatie, zijn ze creatiever, veerkrachtiger, stressbestendiger, gezonder en minder vaak ziek.

Ook hier geldt dat met relatief weinig middelen veel bereikt kan worden.

[/vc_column_text][vc_column_text padding_top=”20″ padding_right=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20″ border_top=”1″ border_right=”1″ border_bottom=”1″ border_left=”1″ border_color=”#000000″ border_style=”solid” border_radius=”1″]In Rotterdam wordt ieder jaar de ‘Harbour run’ georganiseerd. Dit is een obstacle run van ruim 10 km in het gebied bij de Waalhaven, waaraan met name teams meedoen van bedrijven die op een of andere wijze aan de haven gerelateerd zijn. Toen ik leidinggaf aan een zeevrachtexpeditiekantoor heb ik zelf met een team deelgenomen. Het mooie was dat, voorafgaand aan het evenement, diverse medewerkers wekelijks na werktijd samen trainden. Tijdens het evenement stonden andere werknemers langs de route om aan te moedigen. Door deel te nemen en de best wel zware run te volbrengen was er voldoening bij de deelnemers en ontstond er een saamhorigheid tussen iedereen die die dag aanwezig was. Directie, leidinggevenden en medewerkers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”28px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bent u benieuwd naar wat Gerard voor u kan betekenen? Neem dan contact op via gerard@castyconsult.nl of 06-50617286.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row icon=”” divide_line=”” divide_line_width=”90″ divide_line_height=”1″ divide_line_color=”#ff655c” text=”Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom MVO?” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23303450″ use_theme_fonts=”yes” google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css_animation=”” animation=”” animation_style=”fadeInUp” animation_duration=”0.8″ animation_delay=”0.4″ animation_offset=”95%” parallax=”” parallax_start=”transform:translateY(50px);” parallax_end=”transform:translateY(-50px);” custom_heading_letter_spacing=”” custom_heading_font_weight=”” font_italic=”” responsive_font_size=”” link=””][vc_column][vc_custom_heading text=”Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom MVO?” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23303450″ use_theme_fonts=”yes”][agni_button value=”Meld mij aan” url=”https://castyconsult.activehosted.com/f/2″ radius=”60px” choice=”accent” size=”lg” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]