Categorieën
Bedrijfsvoering Praktijk en Ervaring

Mijn 8 motieven om MVO-beleid te adviseren

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een ingrijpende gebeurtenis was voor mij de aanleiding om na te denken over met welke activiteiten ik -als eind vijftiger- een bijdrage zou kunnen leveren aan de maatschappij. Na vele jaren in managementposities drong het stap voor stap tot mij door dat er meer is dan de klassieke economische theorie, het behalen van goed bedrijfsresultaat en het werk bieden aan mensen. Elke organisatie zou zich bezig moeten houden met MVO-beleid. De grote stimulator tijdens dit bewustwordingsproces was mijn echtgenote, die uiteindelijk aan haar ziekte is overleden.

 

Ik wil met jullie graag mijn acht motieven delen die voor mij een rol spelen bij datgene wat ik nu doe als adviseur op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van groter geheel, tot praktisch en dichtbij. Waarom acht? In de Chinese cultuur is dit het getal voor kosmisch evenwicht en staat het voor kracht op materieel niveau en daarmee succes.

 

  1. Verantwoordelijkheid voor de natuur

Ons economische systeem heeft in de loop der jaren geleid tot uitputting van grondstoffen, bedreiging van de ecologie systemen en de beïnvloeding van het klimaat. Zonder heel idealistisch te zijn, ben ik van mening dat we ons tot het uiterste moeten inspannen om de aarde leefbaar te houden voor de generaties na ons. Elke organisatie kan uiteindelijk zijn steentje bijdragen met een goed MVO-beleid. Hoe? Door bijvoorbeeld andere productiemethoden te ontwikkelen met minder uitstoot, materialen her te gebruiken en dichter bij huis te produceren.

 

  1. Verantwoordelijkheid voor de samenleving

Het economische systeem beïnvloedt niet alleen de ecologie, maar ook de sociologie. Door te produceren in lage-loon-landen, onder discutabele omstandigheden, houden we een systeem van ongelijkheid in stand. Een leefbaar inkomen voor arbeiders en arbeidsomstandigheden in lijn met onze ARBO-wetgeving, zou waar ook ter wereld een verplichting moeten zijn. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat er een eerlijke prijs betaald wordt voor producten.

 

  1. Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Het is een cliché, maar zo waar. Je eigen gedrag veranderen is essentieel om een gedragsverandering bij anderen te bewerkstellen. Zo heb ik eigenlijk ook een MVO-beleid in mijn leven. Ik reis heel bewust zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, ik doe aan afvalscheiding, bankier bij een duurzame bank en doe aan vrijwilligerswerk.

 

  1. Bewustwording creëren

Door mijn eigen gedragsverandering, managementervaring, kennis, interesse en maatschappelijke betrokkenheid kon ik anderen wijzen op het belang van een passend MVO-beleid. In mijn ogen is maatschappelijk verantwoord ondernemen een bedrijfsbeleid dat gericht is op het maken van winst, maar in harmonie met het welzijn van de medewerkers, de impact op het milieu en de impact op de samenleving. Door deze bewustwording op praktische wijze stap voor stap door te lopen, wordt dit proces schaalbaar en behapbaar.

 

  1. Lagere kosten

Velen hebben nog steeds het idee dat maatschappelijk verantwoord ondernemen tot hogere kosten leidt. Toch is dit vaak niet het geval. Het gaat juist om kansen zien, wat resulteert in lagere kosten, een betere positie en daardoor een gezonder bedrijf. Zo hoeft tijd en aandacht besteden aan goed werkgeverschap helemaal geen grote investering te zijn, maar kan het wel leiden tot lagere personeelskosten.

 

  1. Oog hebben voor de lokale samenleving

Naast maatschappelijk verantwoord ondernemen, bestaat er ook maatschappelijk betrokken ondernemen. Hiermee bedoelen we het vrijwillig ter beschikking stellen van mensen, faciliteiten en netwerken aan een lokale samenleving. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een mooie vorm van ondernemen, waarmee je een goed doel steunt. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een positieve uitstraling. Deze activiteiten dragen zonder twijfel ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen en daarmee hun functioneren binnen een bedrijf.

 

  1. Ervaring toepassen bij maatschappelijke uitdagingen

De laatste decennia ben ik actief geweest in internationale ketens, en dan vooral die met een productie in het Verre Oosten en transport naar Europa. Ik heb daar gewoond en gewerkt, ik ben omgegaan met de mensen daar en heb me verdiept in de cultuur. Dankzij deze kennis kan en wil ik nu een bijdrage leveren aan het inzichtelijk maken van een keten. Zo is maatschappelijk verantwoord inkopen voor een bedrijf één van de middelen om impact te kunnen maken.

 

  1. Uitdragen van de boodschap

Als je de berichten van de pers moet geloven zijn veel bedrijven actief bezig met een maatschappelijk verantwoord beleid. Onderzoeken wijzen echter uit dat bedrijven zich duurzamer voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Dit noemen we Greenwashing.

Het tegenovergestelde gebeurt echter ook. Bedrijven communiceren niet voldoende over hun MVO-beleid en zo blijven hun activiteiten bewaarde geheimen. Ik wil deze bedrijven helpen om open en eerlijk te rapporteren over het beleid wat ze doorvoeren. In alle gevallen zou transparantie over het beleid van een bepaalde organisatie de norm moeten zijn. Transparantie en integriteit zijn onlosmakelijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact op via gerard@castyconsult.nl of 06-50617286.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row value=”Meld mij aan” icon=”” url=”https://castyconsult.activehosted.com/f/2″ target=”_self” style=”” radius=”60px” choice=”accent” size=”lg” inline=”” alignment=”center” animation=”” animation_style=”fadeInUp” animation_duration=”0.8″ animation_delay=”0.4″ animation_offset=”95%” parallax=”” parallax_start=”transform:translateY(50px);” parallax_end=”transform:translateY(-50px);” class=””][vc_column][vc_custom_heading text=”Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom MVO?” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23303450″ use_theme_fonts=”yes”][agni_button value=”Meld mij aan” url=”https://castyconsult.activehosted.com/f/2″ radius=”60px” choice=”accent” size=”lg” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Categorieën
Praktijk en Ervaring

De historie

Vanaf 2001 was Gerard een aantal jaren verantwoordelijk voor de Verre Oosten organisatie van de Mid Ocean Group, één van de grotere Europese spelers op gebied van premiums en business gifts. Opererend vanuit het kantoor in Hong Kong stond in die periode social accountability al hoog op de agenda bij het bedrijf. Er werd gestart met SA8000 audits en Gerard herinnert zich nog goed dat er bij fabrieken in China, die er in onze ogen netjes uitzagen, door de auditor toch een groot aantal verbeterpunten genoteerd werden. Overigens wees diezelfde auditor er bij Gerard op dat ook de werkomstandigheden op de eigen werkvloer van Mid Ocean best voor verbetering vatbaar waren: een eyeopener op gebied van ‘people’.

 

Na zijn periode bij Mid Ocean maakte hij de overstap naar logistieke dienstverlening en bezocht hij als supply chain expert vele kantoren, fabrieken en magazijnen in het Verre Oosten en India. Naast locaties waar van alles aan mankeerde zag Gerard ook fabrieken waar je bij wijze van spreken van de vloer kon eten. Gerard leerde daar ook dat wij in het Westen veel kunnen leren van de wijze waarop men bijvoorbeeld in China omgaat met werkinstructies aan personeel. Geen ingewikkelde procedures, maar gewoon werken met kleuren om aan te duiden hoe er gewerkt moet worden. Respect voor denkwijzen en handelen in andere culturen is volgens Gerard ook onderdeel van het bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.